06.04.2017 | 12:14

5 квітня 2017 року на базі Житомирського вищого училища сервісу і дизайну проходив обласний етап всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Worldskills Ukraine» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за компетенціями «Кулінарне мистецтво» і «Ресторанний сервіс».

Як зазначила директор училища Світлана Мосейчук, обласний конкурс такого масштабу проводиться вперше. Його переможці братимуть участь у всеукраїнському етапі як представники Житомирської області. Керівник додала, що на захід прибули і роботодавці, які можуть придивитись до майбутніх працівників. Адже професія кулінара наразі затребувана на ринку праці міста й області.

До участі у цікавому естетичному дійстві організатори запросили і фахівців служби зайнятості. Заступник начальника відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Вікторія Прус мала честь на початку заходу дати декілька порад з розвитку професійних вмінь та навичок, акцентувала на важливості щоденної кропіткої роботи над розвитком власних професійних здібностей аби стати професіоналом.

Учасників приємно вразили сучасні майстерні навчального закладу, а журі та гостей – оригінальні та професійні страви, у приготуванні яких конкурсантами використовувались сучасні технології. Конкурсанти з ресторанного сервісу робили тематичне сервірування столу, кращою була визначена презентація на тему «Eurovision-2017». Також юні офіціанти вправно виконували завдання зі складання серветок та декантування вина. Атмосфера заходу була по-щирому дружньою та творчо-креативною. Страви учасників переконали, що кулінарія є справжнім мистецтвом, а оригінальне сервірування столів вишуканою майстерністю.

За результатами обласного етапу конкурсу 12-15 травня на Всеукраїнському етапі «WorldSkills Ukraine» Житомирщину представлятимуть переможці: учениця Бердичівського вищого професійного училища Анастасія в компетенції «Кулінарне мистецтво» та учениця Житомирського вищого професійного технологічного училища Карина – в компетенції «Ресторанний сервіс».

Бажаємо переможцям та учасникам конкурсу подальших успіхів, вдалих страв, вдячних клієнтів та професійного розвитку.