31.01.2018 | 18:34

Про це сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції повідомила директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна. Такий акцент у роботі зумовлений викликами ринку праці: підвищується активність роботодавців до найму працівників, а через суттєвий дисбаланс між їхніми запитами та професійним складом безробітних підібрати кандидатів вкрай важко. Особливо відчутний дефіцит робочої сили у територіальних громадах, які зараз активно формують штат працівників. Тому у нинішньому році активно вестиметься профорієнтаційна робота у школах та акумулюватимуться зусилля для допомоги громадам в укомплектуванні кадрами та розвитку в них трудового потенціалу. В цій роботі обласна  служба зайнятості взаємодіятиме з Житомирським центром розвитку місцевого самоврядування, з яким найближчим часом буде підписано меморандум про співпрацю.

Керівник підсумувала роботу обласної служби зайнятості у 2017 році. «Це був рік посилення співпраці з роботодавцями. Ми урізноманітнювали наші форми і методи роботи та активно впроваджували нові. Ми не є «біржою», куди звертались за виплатами. Сьогодні ми - сервісна служба, яка є містком між тими, хто пропонує роботу й тими, хто її шукає. Головний результат роботи служби за рік – це повернення до роботи 33,2 тис. жителів Житомирщини, що на 1,6 тис. осіб більше, ніж за 2016 рік. Причому майже для 60% працевлаштованих місце роботи було знайдено у перші дні звернень, до надання статусу безробітного» - розповіла Г.Корінна.

Вона згадала найбільш знакові події та заходи, які служба зайнятості ініціювала та запровадила торік. Це, зокрема, організація першого обласного кар’єрного форуму «Освіта. Робота. Перспектива», де вдалось об’єднати громадськість, представників влади, територіальних громад, освітян, роботодавців задля мінімізації у подальшому наслідків  гострої нестачі кваліфікованих кадрів та розвитку трудового потенціалу. 

Спільно з сільськими й селищними радами було проведено соціальне опитування, в результаті якого служба має соціальний зріз населення, який дає чітку картину про мотивацію до праці та перспективи зайнятості кожного жителя. Запроваджено сучасні сервіси для клієнтів, такі як електронна черга, відеорезюме, онлайн-співбесіда безробітних з роботодавцями, відеопрезентації та відеовакансії підприємств.

Обласна служба зайнятості співпрацювала з Корпусом Миру США і впродовж двох місяців тут проходили практику п’ятеро волонтерів. Вони долучались до заходів з безробітними і школярами, а потім і самі проводили тренінги з ними і навіть з фахівцями служби зайнятості.

Проводились виїзні інформаційно-консультаційні заходи на вулицях міст і селищ, біля торговельних центрів, автовокзалів та в міському транспорті – тролейбусах.

Галина Корінна також поділилась із журналістами і приємною новиною: у 2018 році має бути завершене будівництво нового приміщення Житомирського міського центру зайнятості на Польовій площі. Таке рішення прийнято було після відвідин об’єкту будівництва Міністром соціальної політики Андрієм Ревою та в.о.Голови Державної служби зайнятості Валерієм Ярошенком. «Ми вбачаємо, що це буде не лише центр зайнятості, а центр надання соціальних послуг населенню Житомира» - наголосила Г.Корінна.